Screen Shot 2014-05-27 at 16.21.01

 1. масло – 110 г краве
 2. шоколад – 100 г натурален
 3. кафе – 2 ч.л.
 4. какао – 1/2 ч.ч. натурално
 5. захар – 1 ч.ч.
 6. яйца – 2 броя на стайна температура
 7. брашно – 1/2 ч.ч.
 8. сол – 1 щипка
 9. орехи – 1 ч.ч. едро нарязани
 10. маскарпоне – 500 г
 11. захар – 2/3 ч.ч. пудра
 12. яйца – 2 – 3 жълтъка
 13. сладко от боровинки
 14. хартия за печене

Яйцата са общо 5 броя.

Натрошете шоколада и го разтопете заедно с маслото на водна баня. Оставете настрана да се охлади. След това добавете канела, нес кафето, натуралното какао и захар. 

Постепенно прибавете предварително леко разбитите с тел яйца. Щом разбиете всичко добре, добавете брашното с щипка сол, и накрая орехите.

Получава се лепкава смес, която трябва да разстелите в тава с леко намазнена хартия за печене. Пече се в предварително загряна фурна за 30 минути на 160 градуса и трябва да остане сочно вътре и с коричка отвън. 

За крема разбийте жълтъците до побеляване на водна баня. Внимавайте да не опира купата, в която разбивате, във водата, защото може жълтъците да се сготвят. 

Постепенно добавете захарта и отстранете от огъня. Разбийте Маскарпонето с рома или Марсалата и при непрекъснато разбиване добавете жълтъците. 

Опеченият сладкиш нарежете на отделни бисквитки, който слепете с обилно количество крем, гарнирани със сладко от ягоди или боровинки. Може да добавите и топка ванилов сладолед, за разкош.

pandjialosmaskarpone

 

 

Светлана Цонева

Светлана Цонева

Фен на добрата храна, готвенето с любов и смях с любими хора. Графичен и уеб дизайнер, основател на Pixel House Studio и куп други проекти.

3 коментара

Leave a Reply